Iværksættermagasinet - af iværksættere til iværksættere

Bliv klædt på til en hverdag som iværksætter

0

Danmark er et land, hvor flere og flere kaster sig ud i det at blive iværksætter. Unge som gamle mænd og kvinder bugner med gode ideer og kreative tiltag, og deres ideer venter bare spændt på at komme ud og få lov til at se dagens lys. Selvom man har mange gode ideer og tiltag, er det ikke sikkert, at man ved, hvordan man skal føre dem ud i livet, eller hvordan man skal administrere dem, når de netop er kommet ud i livet. Her er iværksætterkurser en glimrende idé, så man kan blive udrustet til en hverdag som iværksætter.

Københavns Kommune

Hvis du er nyopstartet iværksætter i hovedstadsområdet, har Københavns Kommune skabt en række gratis tilbud om kurser, der klæder dig på som iværksætter.

Et glimrende kursus for dig, der er helt ny, og dig, der overvejer at begynde som iværksætter, er Iværksætterens 5 i’er, der løber af stablen allerede her den 26. oktober i tidsrummet 16.30 til 19.30. Kurset finder sted i 1602 København V. De 5 i’er, som kurset vil omhandle, er intention, inspiration, intuition, improvisation og interaktion, og du vil komme til at arbejde med at besvare spørgsmål, som hvorfor du gerne vil være iværksætter, hvad du har at byde på, og hvordan du vil drive din potentielle virksomhed.

Et kursus fra samme udbyder er Netværk dig til succes, der målretter sig mere til dig, der allerede er startet som iværksætter, og som ønsker at styrke og udvide dit netværk, så din virksomhed langsomt kan få lov at ekspandere. Kurset bliver afholdt på Gribskov Iværksætterhotel & Fabrik i tidsrummet 16.30 til 19.30, hvor du vil komme til at arbejde med målrettet relationsopbygning og få nogle værktøjer til, hvordan du udvider og plejer dit netværk.

Du kan finde flere kurser på København Kommunes hjemmeside.

Et introduktionskursus til iværksætteren

Dette kursus løber kun over 1 dag og er derfor mere en introduktion end en oplæring i bestemte områder, der kan komme dig til gavn som iværksætter. De områder, som kurset vil komme omkring, er hvordan du vælger virksomhedsform, registrering og oprettelse af virksomheden, forskudsregistrering hos SKAT, momslovgivning, bogføring, skattelovgivning, årsregnskab og selvangivelse samt ikke mindst budgettering. Dette er alle områder, som vil være væsentlige for dig, der ønsker at blive iværksætter eller allerede er godt på vej til at blive det, og som ydermere ønsker kendskab til generel lovgivning.

Kurset bliver udbudt af Modulkurser og finder sted i Køge. For at deltage i dette introduktionskursus d. 29. oktober, skal du betale 875 kr. ved tilmelding.

Trindelt iværksætteruddannelse

En tredje mulighed for et kursus til dig, der ønsker at blive iværksætter, er den trindelte iværksætteruddannelse. Det kan umiddelbart lyde omfattende, men det er det langt fra. Alt efter hvilket trin du vælger, skal du benytte 7 aftener, 11 aftener eller 12 kursusdage.

Trin 1 er det, der tager 7 aftener og målretter sig til dig, der overvejer at blive iværksætter, eller som lige er påbegyndt projektet. Trin 2 er det, der tager 11 aftener og målretter sig mere mod dig, der allerede har gjort dig lidt erfaring inden for iværksætterverden og ønsker at få yderligere kendskab til den. Du kan også vælge at tage på en kombination af begge trin, hvilket er det, der vil forløbe over 12 kursusdage.

Uanset hvilket trin du vælger at tage, finder kurset sted på Aalborg Handelsskole. Der er både start d. 23. oktober og d. 20. november dette år.

Leave A Reply

Your email address will not be published.