Iværksættermagasinet - af iværksættere til iværksættere

Den rette uddannelse til dig, der drømmer om at blive iværksætter

0

Iværksætter er en titel, som er utrolig populær her i Danmark, og rigtig mange stiler efter at tilegne sig den. Men hvad er en iværksætter? Dette spørgsmål findes der mange svar på, men kort og forholdsvis præcist kan det siges at være en person, der starter en ny virksomhed eller skaber et nyt produkt til markedet. Som det kunne antydes, minder denne definition meget om, når man benytter ordet selvstændig om en person. Alt efter hvem man spørger, er der enten forskel på disse to eller ikke. Uanset hvad er det særligt betegnelsen ’iværksætter’, at mange sigter efter, og man kan faktisk tage en del uddannelser, der kan være med til at udruste en til en fremtid som netop iværksætter. Har du ambitioner om at blive iværksætter i fremtiden, skal du altså læse med her.

Kaospilot

Den første uddannelse, som kan anbefales, hvis du ønsker at blive iværksætter, er en uddannelse som kaospilot. Denne uddannelse er ikke gratis, som størstedelen af alle andre uddannelser er, men koster et givent beløb, som du selv skal betale. Uddannelsen finder du kun i Århus, og den har en varighed på 3 år, ligesom en almindelig bachelor. Den er da også opbygget på samme måde, hvor du på det sidste semester skal skrive et større projekt.

Det, som uddannelsen netop udruster dig til, er at kunne tænke kreativt og innovativt i alle forbindelser. Du lærer om projektudførsel, lederskab og meget andet, som kan hjælpe dig i fremmarchen mod at blive iværksætter.

Iværksætteruddannelsen

Der findes også en konkret uddannelse, der hedder iværksætteruddannelsen, og der er vist ikke nogen tvivl om, hvilken fremtid, det er, den guider dig mod. Den lærer dig, hvordan du forholdsvis gnidningsfrit starter en virksomhed op, og hvordan du efterfølgende får den til at bevæge sig fremad.

Uddannelsen er ligesom kaospilotuddannelsen ikke gratis, og du skal betale et beløb selv for at kunne få lov til at gennemføre uddannelsen. Det er lidt forskelligt, hvor lang tid uddannelsen tager, eftersom den er delt op i trin, der tager en rum tid hver især. Uddannelsen finder sted ved Aalborg Handelsskole, og det er derfor dem, du skal kontakte, hvis denne uddannelse virker som noget for dig.

Markedsføringsøkonom

En tredje uddannelse, som det bliver anbefalet, at man tager, inden at man prøver kræfter med iværksætteri, er uddannelsen som markedsføringsøkonom. Denne uddannelse giver dig viden om hovedsageligt markedsføring. Det vil sige, at du for alvor med uddannelsen her bliver klædt på til, hvordan du driver en virksomhed på bedste vis.

Uddannelsen kan tages flere steder i Danmark, og du skal derfor ikke flytte fra den ene ende af landet til den anden, hvis det er denne uddannelse, du ønsker at gå videre med. Denne uddannelse er i modsætning til de forrige gratis og SU-berettiget, eftersom det er en erhvervsakademiuddannelse.

Diplomingeniør – Business Development Engineer

Den fjerde uddannelse, der her i artiklen vil blive taget op, er uddannelsen som diplomingeniør. Dette er en såkaldt professionsbachelor og tager derfor fire og et halvt år at gennemføre, plus den er gratis og SU-berettiget at tage. Uddannelse kan kun findes i Herning og handler om at identificere og skabe nye forretningsområder.

Det handler ikke om uddannelse

Det handler ikke udelukkende om uddannelse, når det kommer til at blive iværksætter. Bare fordi du ikke lige tager en uddannelse inden for en af overstående grene, betyder det ikke, at du ikke kan prøve kræfter med iværksætteriet. I bund og grund handler det om viljen, nysgerrigheden, passionen og den gode ide. Har du en uddannelse som ligger i en helt anden boldgade end dem, som er blevet nævnt her, skal du altså ikke lade dig skræmme. Selvom du ikke er udrustet på samme måde fra start, skal det med hårdt arbejde nok lykkes for dig at blive iværksætter.

Leave A Reply

Your email address will not be published.