Iværksættermagasinet - af iværksættere til iværksættere

Sådan motiverer du dine medarbejdere på andet end lønfronten

0

Motivationen er helt uundværlig i en virksomhed. Og som leder bærer du en stor rolle i forhold til at motivere og inspirere dine medarbejdere. Men selvom du er leder, kender du måske følelsen af manglende inspiration, hvilket er helt naturligt. Vi kommer derfor med tre tips til, hvordan du kan motivere dine medarbejdere på ny vis.

1) Vær det gode forbillede i din kommunikation – Anerkend både fejlene og sejrene

Som leder er du et naturligt forbillede. Særligt på kommunikationsfronten kan det være væsentligt at overveje, hvordan du påvirker dine medarbejdere. Hvis man har børn, har man måske oplevet at komme ned i fritidsordningen en dag og høre ens barn sige noget, som kunne være et direkte copy-paste fra en selv, godt som skidt. Selvom dine medarbejdere er voksne mennesker, gør det samme sig gældende her.

Kommunikerer du selv i en positiv og imødekommende tone, vil du opleve, at denne imødekommende tone smitter af på dine medarbejderes interne tone. Er der noget, du ønsker forbedret, så mød medarbejderne der, hvor de er, eksempelvis ved at sige, ”Jeg forstår, hvorfor du gør, som du gør, men,” eller, ”En anden metode, som du måske kunne have gavn af, kunne være.” Vi har alle sammen brug for anerkendelse, da det er en drivkraft at føle, at man er god til det, man gør. Hvis du har svært ved at finde en naturlig balance nemlig ris og ros, kan en god regel være først at komme med en anerkendende bemærkning og dernæst komme med noget konstruktivt.

2) Frynsegoder skal man ikke fnyse af

Man kan måske genkalde sig det fra folkeskolen. At selvom tysk måske ikke lige var favoritfaget på ugeskemaet, kom man alligevel de dage, hvor der var kageordning. Heldigvis har de fleste medarbejdere nok et bedre forhold til deres arbejde end de havde til tysktimerne i folkeskolen. Men motivation kan have mange faconer, og her kan det være en god idé at have nogle frynsegoder. Et eksempel kunne være at have en ordning med firmafrugt fra frugtkurven.dk. Selvom du muligvis vil se en frugtkurv som en overflødig motivation, er det netop sådanne goder, som kan gøre en forskel. Hvis du får en frugtkurv med frisk frugt leveret hver dag, vil du sende et signal om, at du er interesseret i dine medarbejdere og værdsætter dem, og det at føle sig værdsat er bestemt også en motivationsfaktor. Desuden kan frugtkurven være et sundere alternativ til slik, som kan inspirere den enkelte medarbejder til at implementere sundere fødevarer, hvilket også har en stor effekt på effektiviteten og koncentrationsevnen.

3) Opfordr til pauser

Dette tip kan muligvis virke underligt, men pauser kan være nyttige af flere grunde. Først og fremmest er det i dette tidsrum, at dine medarbejdere kan lægge arbejdet til side og få et frirum, så de kan angribe de tildelte opgaver på ny. Ligeledes er det også i pauserne, at dine medarbejdere har mulighed for at snakke mere frit – og måske vil nye idéer opstå i den fælles snak henover kaffekoppen eller frugtkurven, da de løsere samtalerammer vil kunne danne grobund for alternative indgangsvinkler.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.