Iværksættermagasinet - af iværksættere til iværksættere

Sådan skaber du en velholdt og indbydende arbejdsplads

0

Det er væsentligt, at du skaber nogle gode rammer for arbejdsmiljøet i din virksomhed af flere grunde. For det første er det vigtigt, fordi dine eksterne interessenter skal få et positivt indtryk af virksomheden, og for det andet skal dine medarbejdere føle sig veltilpas på deres arbejdsplads. Et godt arbejdsmiljø er også med til at skabe udgangspunktet for øget tilfredshed og motivation blandt de ansatte i din virksomhed, og samtidig vil besøgende finde din virksomhed mere attraktiv. Derfor skal der være styr på både de indvendige og udvendige områder i din virksomhed.

Skab et rent og behageligt indeklima

En ren og ryddelig arbejdsplads er med til at skabe en mere behagelig atmosfære i din virksomhed. Derfor er vigtigt, at din virksomhed får en lettere omgang rengøring dagligt. Afhængig af din virksomhed kan nogle lokaler have brug for en lidt mere omfattende rengøring engang imellem. Derudover skal der foretages hovedrengøring med jævne mellemrum. De fleste virksomheder har aftale med rengøringsfirmaer, som tilbyder erhvervsrengøring. Hvis din virksomhed ikke er renholdt, kan det give et dårligt indtryk på de besøgende og have en negativ indvirkning på dine medarbejders velbefindende og dermed præstationsevne. Derfor er det vigtigt, at en grundig erhvervsrengøring er en fast inkorporeret del af din virksomheds vedligeholdelsesaktiviteter.

Udvendig vedligeholdelse giver et godt førstehåndsindtryk

Det første, dine kunder, samarbejdspartnere og investorer ser, er den udvendige del af din virksomhed. Derfor er det essentielt, at både bygningen og de omkringliggende arealer er pæne og vedligeholdte. Afhængig af bygningens overflade skal den rengøres med jævne mellemrum. Derudover er det vigtigt at sørge for, at bygningens materialer bliver vedligeholdt, og vinduerne er poleret. Er din bygning høj og/eller har nogle svært tilgængelige steder kan du hyre en virksomhed, som gør brug af erhvervsklatring. Ved hjælp af erhvervsklatring kan arbejderne nemt hjælpe med vedligeholdelse, vinduespolering, reparation og erhvervsrengøring på svært tilgængelige eller højt placerede områder.

Derudover skal du sørge for, at de grønne områder er pæne og vedligeholdt. Det omkringliggende græs skal jævnligt være slået, og træer samt buske skal være klippet og beskåret. Her kan du lave en kontrakt med en gartner, som kan udføre det praktiske havearbejde jævnligt. Det er også en god idé at få plantet nogle blomsterbede, som er med til at gøre din virksomhed mere indbydende. Du kan også lave aftaler med pensionister eller efterlønnere, som kan nyde at komme og lave lidt gartnerarbejde en gang i mellem.

Indbydende og effektiv indretning

Din virksomhedsindretning er i høj grad også med til at danne rammerne for et godt indeklima. Samtidig er indretningen afgørende for, hvordan og hvor effektivt dine ansatte arbejder og kommunikerer med hinanden. Hvis din virksomhed er præget af team-baserede arbejdsopgaver, kan det være en god idé at sørge for, at kontorlandskaberne er åbne for at facilitere kommunikationen og samarbejdet mellem dine medarbejdere. Dog kan det stadig være praktisk at have nogle gode ruminddelinger, f.eks. med nogle lyddæmpende skillevægge, så dine medarbejdere også har mulighed for at udføre individuelle opgaver i ro. Lyse og luftige lokaler er også væsentlige for din virksomheds miljø. Derudover giver velindrettede mødelokaler og frokostlokaler altid basis for god kommunikation og trivsel.

Leave A Reply

Your email address will not be published.